KIVI

International Festival of Technology

Van 1 tot 5 juni 2015 staan de stad Delft en de TU Delft campus in het teken van het gloednieuwe International Festival of Technology. Een week lang vinden er overal in Delft masterclasses, challenges, debatten, Art Walks, Open Lab-tours en exclusieve voorstellingen plaats. Het festival wordt op vrijdag 5 juni spectaculair afgesloten met ‘A day of Wonder’: een groot muziek-, art-, food- en technologie-evenement.

Tijdens het International Festival of Technology combineert Delft het beste van technologie en innovatie in een veelzijdig programma. Een week lang ontmoeten technologie-, muziek- en festivalliefhebbers, technostarters, studenten en wetenschappers elkaar. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te debatteren, elkaar te inspireren en samen te creëren. Test je kennis en kunnen, neem een kijkje in de toekomst en ontmoet de wetenschappers achter de projecten.

Speciaal voor het International Festival of Technology ontmoeten drie wetenschappers van de TU Delft elkaar in de arena van Theater de Veste, op 2 juni om 20.30 uur. Onder leiding van cabaretier en columnist voor De Ingenieur Jasper van Kuijk verkennen Mick Eekhout (Bouwkunde), Cynthia Liem (Multimedia Computing) en Diemer de Vries (Hoorbare Akoestiek) hun grenzen. De onderzoekers nemen u mee in hun uiteenlopende vakgebieden, zoeken waar de overeenkomsten en uitdagingen liggen en laten zien en horen dat hun passie niet alleen ligt in de wetenschap. Ze geven een kijkje in de toekomst en tonen de mens achter de wetenschapper!

Op vrijdag 5 juni sluit het festival spectaculair af met ‘A day of Wonder’. Het plenaire programma vangt aan om 16.30 uur met KIVI’s Ingenieur van het Jaar, Allard van Hoeken.

Doe mee aan Secure Your Future

Heb jij een goed idee om door middel van satellietdata de veiligheid van de Nederlandse vitale infrastructuur te verbeteren? Doe mee met de Secure Your Future wedstrijd! The Hague Security Delta (HSD), het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en techniektijdschrift De Ingenieur dagen jou uit om met ideeën te komen voor multimediale toepassingen die bijdragen aan de veiligheid van onze vitale infrastructuren.

Vitale infrastructuren zijn die producten, diensten en processen die, als zij uitvallen, maatschappelijke of economische ontwrichting van (inter-)nationale omvang kunnen veroorzaken omdat er veel slachtoffers kunnen vallen. Het herstel van vitale infrastructuren kan heel lang duren omdat geen reële alternatieven voorhanden zijn. Deze producten en diensten kunnen wij niet missen. Omdat de gevolgen van uitval voor de Nederlandse samenleving zeer ernstig kan zijn, vergt de bescherming van vitale infrastructuren extra aandacht.

Er komt steeds meer informatie beschikbaar van satellieten, zoals nauwkeurige beelden, gedetailleerde hoogtedata, infrarood, etc. Ook komt dit met o.a. de nieuwe Copernicus satellieten steeds sneller en vaker beschikbaar. Dat geeft talloze mogelijkheden waarmee hulpdiensten en beveiligingsinstanties sneller en beter kunnen weten wat er aan de hand is.

Verzin of bouw voor de Secure Your Future wedstrijd een nieuwe of verbeterde app, game, website, video of andere toepassing met gebruik van satellietdata voor de veiligheid van deze vitale infrastructuren. Of bedenk een oplossing voor hulpdiensten (met gebruik van satellietdata) waardoor zij beter in staat zijn de situatie waarin ze moeten optreden in te schatten. De toepassing hoeft nog niet helemaal uitontwikkeld te zijn tot een werkende oplossing maar mag ook een concept of idee zijn, dat in een presentatie helder wordt uitlegt. De wedstrijd is open voor iedereen, van student, hobbyist tot ervaren ondernemer. Inschrijven kan individueel of als groep.

De winnaar en de runner-up van de Secure Your Future 2015 multimediawedstrijd winnen leuke geldprijzen. Tevens zullen zij worden begeleid door de Secure Your Future partners bij het ontwikkelen van het idee in een business case, het vinden van financiering en het testen van het idee in de praktijk. De prijzen worden uitgereikt in de tweede helft van november.

Op 4 juni van 16:00 tot 18:00 vindt er een inspiratiesessie plaats over Space en Security bij de HSD Campus, waar een aantal experts vertellen over de mogelijkheden van Satellietdata voor Security. De sessie biedt een fantastische mogelijkheid om in een informele setting meer te weten te komen over het onderwerp, om met de stakeholders in contact te komen en om met hen te bespreken waar zij precies behoefte aan hebben.

Voor meer informatie over de wedstrijd kun je terecht op www.secureyourfuture.eu. Om je in te schrijven voor de inspiratiesessie kijk je op https://www.thehaguesecuritydelta.com/events. Je kunt je nu tevens al opgeven voor de inspiratiesessie van 3 september op de Haagse Hogeschool (vestiging Zoetermeer). De definitieve sluitingsdatum voor inzendingen is 1 november 2015.